När man inte hinner med själv

Mer om flytt & flyttkartonger


skrivet den 22 sep av otti, klockan:12:14

Läste (sittandes på en förbannad flyttkartong) en ledare i Expressen angående bostadsbrist.

http://kvp.expressen.se/ledare/bengtsson/1.2146086/jan-olof-bengtsson-att-bygga-for-framtiden-med-visioner

 

Det som faktiskt är bra i artikeln är att det konstateras att de flesta som är i behov av boende inte har råd med nybygge, men det kommer ju inga lösningar heller.

Det dravlas mest om att när någon annan flyttar så blir ett annat boende ledigt osv.

Jo visst, sant och riktigt MEN problemet är att det på många håll i landet är hart när omöjligt att få tag i BILLIGA hyresrätter. Om man inte har råd med en hyra på över 4000 vad ska man då göra.

 

Billiga boenden saknas i många områden och det är det som är problemet.
Hur kan man lösa det, det måste väl vara möjligt att bygga ”standardlägenheter” dvs varken bostadsrätter eller lyxinredda hyresrätter utan helt vanliga lägenheter i helt vanliga områden. Förmodligen skulle även dessa hamna något högre i kostnad än de äldre helt vanliga lägenheterna men förmodligen skulle en del av dom som bor i äldre helt vanliga lägenheter ha råd med en något ökad kostnad och flytta varvid deras bostäder blir lediga. För jag tror liksom inte att det är dom som bor i billiga lägenheter som i första hand flyttar till dyra utan det är folk som redan har högre kostnader som lockas dit och att deras dyra boenden blir lediga hjälper inte.

 

Nu blev kanske mitt resonemang något snurrigt men jag hoppas att det framgår vad jag menar. Pudelns kärna är ju dock förmodligen att det varken är lika attraktivt eller lönsamt att bygga ”standardboenden” och det är nog det som är det verkliga problemet. Superfina lägenheter med parkettgolv, öppen planlösning och stora inglasade balkonger hägrar nog betydligt mer än boenden för vanliga människor.
Men nu ska jag resa upp ändalykten från mina flyttkartonger & fortsätta.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed